Начало Здраве 10 трика, с които да отслабнете бързо

10 трика, с които да отслабнете бързо

1219
диета

Опитите да отслабнете приличат на почистването на мазето – никога не знаете от къде да започнете, особено ако нямате много килограми за сваляне. Обикновено само 4-5 кг. ни пречат да постигнем мечтаното тяло, но именно те са най-трудните. Все пак има начини да се отървете и от тях, без да пазите драстични диети, пише Zdrave.to.

Ето няколко правила, които трябва да следвате.

Не правете диети

Ключът към загуба на тегло е да не бъдете на специална и ограничаваща диета цял живот, защото ако се чувствате лишени, няма да издържите дълго. Единственият начин да се постигне дългосрочна загуба на тегло е да се научите да гледате на храната като гориво и бавно да замествате преработената храна с истинска. След известно време това ще ви стане навик и няма да го усещате като наказание.

Пийте черен чай

Чай оолонг е пълен с катехини, хранителни вещества, които спомагат за загуба на тегло, защото повишават способността на организма да метаболизира мазнините. Проучване установява, че хората, които редовно пият чай оолонг, губят половин килограм на седмица, без да правят нищо друго, за да променят диетата си или упражненията.

Правете бърпи

Бърпи е вид упражнение, което е чудесен начин да активирате множество мускули, да увеличите сърдечната честота и да изгорите много калории. С едно единствено упражнение работите за краката, ръцете и коремчето и правите кардио. Ако искате да отслабнете, включете го в тренировката задължително.

Правете дневник на вашата диета

Преди да промените диетата си всеки ден в продължение на една седмица записвайте всичко, което ядете (наистина всичко, дори дребни неща като дъвка или бонбон, лъжичката сладолед, малкото парче сандвич, което детето ви е оставило…) Ще разберете колко много храна поемате несъзнателно, а тя се трупа като калории.

Разпределете хранителните вещества

Всеки знае колко е важно да приема достатъчно количество протеини, но те трябва да бъдат разпределени добре през деня. Твърде много протеини наведнъж ще повишат нивата на инсулина, което води до съхранение на мазнини.

Спете

Много е важно да имате между 6 и 8 часа сън. Всички са фокусирани върху храната, водата и физическите упражнения, които са изключително за загубата на тегло и за здравето. Въпреки това без достатъчно сън всички други фактори са нищожни. Когато не се наспите достатъчно, нивата на хормона лептин спадат, което увеличава апетита.

Спрете джънк храната

Най-доброто, което можете да направите за себе си, е да се откажете от преработените храни. Те не дават нищо на тялото ви, само празни калории и често изяждаме големи количества, без да се засищаме. Освен това са пълни със захар, мазнини и натрий.

Правете зареждащи дни

Ако се чувствате депресирани и потиснати от диетата, която правите, но все пак тя работи за вас, веднъж в седмицата правете зареждащи дни. В тях може да си позволите „забранени“ храни, но без да прекалявате.

Не пропускайте закуската

Това е най-важното хранене за деня. Яжте закуската си до 90 минути след събуждането и хапвайте нещо здравословно на всеки три до четири часа след това. Когато прескочим закуската или чакаме твърде дълго за нея, телата ни започват да пестят енергия и метаболизмът ни се забавя.

Следете порциите

Един от ключовете за дългосрочна и устойчива загуба на тегло е да намалите общия калориен прием, а няма по-добър начин да го направите от това да намалите порциите си. Това трябва да стане постепенно, като премхнете най-напред храни с повече захар, мазнини и сол. Започвайте със супа или салата, а нека следващото ястие да е по-малко като количество.

предишна статияФинансов експерт: Никога не купувайте кола на лизинг
следваща статияЕдна от зодиите ще срещне сродната си душа днес. Денят на друга ще е изпълнен със спорове