Начало Пари 10-те университета, в които са учили най-много милиардери

10-те университета, в които са учили най-много милиардери

1061

Университетската диплома не е задължително условие за това човек да се нареди сред най-богатите в САЩ. Някои университети обаче „произвеждат“ повече милиардери, според анализ на Forbes, който е част от най-новата класация на изданието на най-богатите хора в САЩ за 2017 г.

Харвардският университет може да се похвали с най-богатите хора, които не са довършили образованието си там – Бил Гейтс и Марк Зукърбърг, но не заема челното място в класацията за най-голям брой висшисти със седемцифрено състояние, пише Profit.

Тази чест се пада на Университета на Пенсилвания, където е завършил първият американски президент милиардер Доналд Тръмп.

Най-често срещаната диплома сред милиардерите, според Forbes, е бакалавърска степен по икономика от бизнес училището Уортън към Университета на Пенсилвания. Дори Уорън Бъфет е учил там две години, преди да се прехвърли в Университета на Небраска, който завършва.

Принстън, който е един от най-добите университети в САЩ, е един от едва двата представители на така наречената Бръшлянова лига, които не влизат в челната десетка. Другият е Университетът Браун.

Мичиганският университет, който е завършен от седем милиардери в класацията на най-богатите американци, е единственото държавно висше учебно заведение в подреждането.

Ето и кои са 10-те университети, които могат да похвалят с най-много възпитаници, които впоследствие са станали милиардери:
10. Корнел: 5
9. Дюк: 6
8. Дартмут: 7
7. Мичигански Университет: 7
6. Колумбийски университет: 8
5. Харвардски университет: 11
4. Университет на Южна Калифoрния: 11
3. Йейлски университет: 13
2. Станфордски университет: 13
1. Университет на Пенсилвания: 18