Начало Спорт Григор Димитров се оказа с втората най-здрава психика в тениса

Григор Димитров се оказа с втората най-здрава психика в тениса

1047
Рафаел Надал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се оказа на второ място в изключително интересна класация, за която доскоро не бихме си и помислили, че може да е дори в Топ 50. Той често е критикуван, че няма спортна психика и в много случаи се пречупва, когато изостава в мачовете си. През цялото време той говореше, че се бори с това и явно вече е успял да се справи, става ясно от класация за 2017 г. сред играчите от Топ 100.

Изследването проучва представянето на тенисистите при собствен сервис гейм и изоставане с 15:40, когато съперникът има два брейкбола. Рафаел Надал е номер едно в класацията. Испанецът е показал най-здрава психика и е успявал да спечели своите подавания в такъв тежък момент в 50,7% от възможностите. Той е правил това в 37 от общо 73 случая. Втори е Григор Димитров, който е постигал обрат при 47,9 от случаите, спасявайки се в 35 от 73 възможности да бъде пробит при 15:40.

В класацията следват тенисисти, които притежават изключително силен и труден за отразяване сервис – Иво Карлович, Джон Иснър и Кевин Андерсън, както и Доминик Тийм и Стан Вавринка.

предишна статия10-те университета, в които са учили най-много милиардери
следваща статияЕксперти разкриха как да забраните рекламите в Windows 10