Начало Водещи Японската обществена телевизия съобщи за изстреляна ракета на КНДР

Японската обществена телевизия съобщи за изстреляна ракета на КНДР

1044
ракета

Японската обществена телевизия Ен Ейч Кей по погрешка съобщи, че КНДР е изстреляла балистична ракета и е активирана правитествената система за извънредно информиране на населението.

Съобщение за това се появи на сайта на телевизионния канал в 18.55 ч. (11.55 ч. българско), но пет минути по-късно биеше заменено с информация за допусната неточност.

„Съобщението за това, че системата J-Alert се е активирала заради изстрелване на ракета в Северна Корея, разпространено на сайта и чрез приложение от Ен Ейч Кей, беше погрешно. Поднасяме извиненията си”, посочи телевизионният канал.

Първоначално в разпространената от Ен Ейч Кей информация се посочваше, че „Северна Корея е изстреляла балистична ракета и правителството призовава населението да се укрие в сградите и под земята”. Но в пряк ефир съобщението не беше излъчено.

По-рано, на 13 януари невярно съобщение за приближаваща балистична ракета беше отправено към жителите на американския щат Хавай заради грешка на работещ в службата за извънредни ситуации при застъпването на смяна.

предишна статия950-годишна немска църква се продава в eBay
следваща статияТермометърът в най-студеното село на света се повреди при минус 62 градуса (СНИМКИ)