Начало Водещи Яжте това и никога няма да се разболеете от рак или диабет

Яжте това и никога няма да се разболеете от рак или диабет

1330
болниците

Консумацията на чесън намалява риска от развитието на някои видове рак, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип две. Това установиха учени от Нотингамския университет във Великобритания. Резултатите от тяхното изследване са публикувани в списанието Trends in Pharmacological Sciences.

Полезният ефект на чесъна се променя в зависимост от начина на приготвяне, но учените все още не са стигнали до единодушие, кой от тях е най-добрият.

чесън

Съдържащите сяра съставки в чесъна могат да променят в клетките и тъканите количеството на така наречените сигнални молекули на газообразните вещества, които предизвикват физиологични и биохимични процеси и участват в тяхното регулиране.

„В тази област остава огромен простор за намирането на начини да се намали риска от заболявания и да се укрепи здравето на човека, но ние при всички положения се завръщаме към въпроса, как именно тези съдържащи сяра компоненти се преобразуват в процеса на обмяната на вещества“, заяви Питър Роуз, един от авторите на изследването.

предишна статияКак Китай купува своето място в Европа?
следваща статияОтбелязваме световния ден на танца