Начало Водещи Юлиан Войнов за ДЕБАТИ: Страната има много сериозни шансове да бъде приета...

Юлиан Войнов за ДЕБАТИ: Страната има много сериозни шансове да бъде приета в еврозоната

149
Юлиан Войнов

Д-р Юлиан Войнов е финансист и икономист с опит във финансовата и банковата сфера. Доктор е по икономика и е хоноруван преподавател в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов. Получил е магистърска степен (MSc) по икономика от Университета на Манчестър. Името му е спрягано за министър на икономиката от проектокабинета на ПП-ДБ. Има завършени допълнителни магистърски програми и множество курсове и специализации в престижни български и международни образователни институции (London School of Economics, Massachusetts Institute of Technology, Joint Vienna Institute, Стопански факултет на СУ, НБУ и др.). Владее отлично английски, испански и руски език, а на работно ниво – унгарски и френски. В професионалното си развитие преминава през експертни длъжности – първоначално в Агенция за икономически анализи и прогнози, частни финансови дружества и аналитични центрове, през средни ръководни длъжности в Министерство на финансите и банкови институции, като беше и на директорска позиция в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Г-н Войнов, в пленарната зала бюджетът беше атакуван и от ляво, и от дясно. Отляво казват, че трябва да се вземат още заеми и да се разпределят още пари на гражданите, а от дясно казаха, че дефицитът трябва да бъде едно на сто какъвто няма никъде в ЕС. Къде според вас е истината?

Този дебат е следствие на базата на политиките, които се залагат в този бюджет.

Ние не можем да говорим за това, че първичният проблем в бюджета е това дали да има дефицит и какъв да бъде той. Въпросът е на …

предишна статияБербатов се кандидатира за шеф на БФС
следваща статияИ от третия опит СОС не успя да си избере председател