Начало България Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност

Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност

24
Слънчево време

Днес ще бъде главно слънчево време с разкъсана висока облачност. През следобедните часове, предимно над планините ще се формира купеста облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи.

Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад, като в равнинните райони ще се усили временно от запад-северозапад. Максималните температури ще се задържат между 24° и 29°, в София около 24-25°.

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се появи купеста облачност и местен дъжд. Вятърът ще духа слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 19°, на 2000 метра – около 11°.

На Черноморието очаквайте предимно слънчево време и слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще се задържат между 18° и 23°, а температурата на морската вода ще бъде около 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Изгревът на слънцето в София е в 6 ч. и 13 мин., а залязването е в 20 ч. и 34 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 21 мин. Луната изгрява в 5 ч. и 34 мин. и залязва в 20 ч. и 4 мин., като един ден преди новолуние.

За още новини посетете този линк