Начало Свят Шофьор на катафалка хванат два пъти пиян за един ден

Шофьор на катафалка хванат два пъти пиян за един ден

1023

Шофьор на катафалка в полския крайбрежен град Гдиня успя да изненада полицаите, след като на два пъти попада в ръцете им пиян. Серията на шофьора стартирала с инцидент по време на погребение, когато той ударил с катафалката друг автомобил.

След леката катастрофа полицаите установили, че виновният водач е карал катафалката с 2,5 промила алкохол, пише Automedia. Също така станало ясно, че той не си носи и шофьорската книжка. Полицаите му съставили акт, пратили го в съда, пуснали го да си ходи, но не прибрали въпросната катафалка в наказателния паркинг, а я оставили пред полицейското управление.

Естествено, опечалените от погребението трябвало да си намерят друг последен транспорт за покойника им.

Малко след като пияният водач на катафалката излязъл на чист въздух, той решил, че може да ползва собствения си транспорт и незнайно как успял да си тръгне с нея. Полицаите не забелязали отсъствието й, но 3 часа по-късно същият екип се отзовал на повикване за нова катастрофа.

Там ченгетата с удивление установили, че в инцидента е участвала същата катафалка, със същия 40-годишен водач зад волана. Този път обаче проверката за алкохол показала 3 промила.

След тази издънка въпросният шофьор се озовал в изтрезвителя, а сега го чака съд за две престъпления, като може да се озове за 2 години в затвора.

предишна статияСНЯГ В РИМ: За първи път от 6 години!
следваща статияТурски депутат предложи създаването на национална криптовалута Тurkсоіn