Начало Свят Шофьор беше арестуван заради бавно каране

Шофьор беше арестуван заради бавно каране

945
През 2015 г. в САЩ беше приет закон, според който шофьор няма право да се движи в крайна лява лента с ниска скорост, но досега нарушител

През 2015 г. в САЩ беше приет закон, според който шофьор няма право да се движи в крайна лява лента с ниска скорост, но досега нарушителите почти винаги се разминаваха с наказанията. Полицай от щата Индиана обаче стана герой, след като задържа такъв водач и публикува снимка и обяснение на случката в Twitter.

Сержант Стивън Уилис разказа, че пътувал по шосе I-65 в Индиана, когато се озовал в задръстване с над 20 превозни средства, пише Automedia. Оказало се, че пред тях в край лява лента пътува с ниска скорост автомобил, който затруднява движението. В крайна сметка Уилис спира нарушителя и го арестува за нарушение на закона.

Постъпката на полицая предизвика само положителни отзиви в социалните мрежи. Американският състезател от сериите IndyCar – Греъм Реъл, коментира, че Уилис е неговият герой, а хората, които карат бавно в крайна лява лента са една от най-големите опасности на пътя. Бившата звезда от Националната футболна лига на САЩ – Трой Ейкмън, също похвали служителя на реда.

Уилис явно се стресна от големия интерес към него и отговори: „Благодаря за поздравленията, но аз просто си вършех работата. А тя е пътищата да станат по-безапосни за хората. Подобни шофьори натоварват трафика, тъй като останалите са длъжни да се настройват спрямо тях. А това често води до инциденти”.

Самият закон е въведен имено с цел да не се пречи на останалите превозни средства на пътя. Той не забранява движение в лява лента с ниска скорост, но само в случаите, когато трябва да се избегне препятствие или да се задмине дргу автомобил. След това шофьорът е длъжен да се прибере в дясната лента.

Сметките в случая са прости – дори да карате бързо, винаги ще се намери някой, който се движи още по-бързо. Ако настигнатият шофьор не го направи, то той забавя трафика, а това е предпоставка за катастрофи на пътя. Освен това бавните водачи затрудняват и движението на колите със специален режим, които бързат да достигнат до местопроизшествие.

предишна статия5 храни, които трябва да се стремим да хапваме ежедневно
следваща статияТези лесни упражнения премахват мазнините от корема само за няколко дни