да се работи от вкъщи
На снимката: Шефът на "Голдмън Сакс" Дейвид Соломон

Според главния изпълнителен директор на „Голдмън Сакс“  Дейвид Соломон не е нормално да се работи от вкъщи. Той отхвърли дистанционната работа като „новото нормално“, като дори я определи като „отклоняване от нормалното”, предаде Би Би Си.

Соломон каза, че инвестиционната банка е работила през 2020 г. с по-малко от 10% от хората си в офиса.

Желанието му работниците да се върнат в офиса е в противоречие с това на мениджърите на много други фирми, които предполагат, че работата от вкъщи може да стане постоянна.

Ръководителят на „Голдмън Сакс“ е на мнение, че това не отговаря на културата на работа в банката.

„Мисля, че за бизнес като нашия това не е идеално. И това не е новото нормално. Това е отклонение, което ще коригираме възможно най-скоро“, каза Соломон.

По-специално той се тревожи за идващия „клас“ от около 3000 нови служители, които няма да получат необходимото обучение.

Въпреки че пандемията от COVID-19 е спомогнала за прокарването на цифровите технологии и е създала начини инвестиционната банка да работи по-ефективно, Соломон смята, че това няма да доведе до огромни промени в дългосрочен план.

„Не мисля, че когато се измъкнем от пандемията начинът, по който работи бизнес като нашия, ще бъде значително по-различен“, каза той.

Във финансовия сектор изглежда Соломон не е единственият на мнение, че не е редно да се работи от вкъщи.

През септември главният изпълнителен директор на „Джей Пи Морган“ Джейми Димън заяви, че работата от вкъщи е имала отрицателен ефект върху производителността.

Ръководителят на „Барклейс“ Джес Стейли също наскоро изрази надежда, че ваксините ще позволят на служителите да се върнат в офиса.

предишна статияРоман Абрамович с яхта за 500 милиона долара (СНИМКИ)
следваща статияЗдравословни бързи бисквитки от пет съставки