Начало Новини "Шел" разширява стратегията си за борба с промените на климата

"Шел" разширява стратегията си за борба с промените на климата

44
"Шел" разширява стратегията си за борба с промените на климата

Британският петролен и газов гигант „Шел“ (Shell) съобщи, че потвърждава стратегията си за борба с промените на климата, като я разширява и добавя нови цели, предаде Франс прес, като се позова на съобщение за компанията.

„Шел“ планира да свие наполовина вредните си емисии, генерирани от собствени дейности до 2030 г. в сравнение с 2016 г. и посочва, че вече е достигнала 60 на сто от планираните намаления.

Групата обаче иска да намали и емисиите, генерирани от използването на петролни продукти от страна на нейни клиенти с 15-20 на сто до 2030 г. в сравнение с 2021 г.

„Шел“ потвърди плановете си да инвестира 10-15 милиарда долара до края на 2025 г. в нисковъглеродни енергийни системи. Групата освен това призовава за „балансиран и организиран преход от изкопаемите горива към зелна енергетика в името на поддържането на сигурни и достъпни енергийни доставки“.

Обявявайки се за лидер в „намаляването на метановите емисии“, „Шел“ твърди, че е една от първите компании, които планират да ги свият сериозно до 2030 г.

Миналата година обаче групата беше силно критикувана от екологични организации, след като обяви, че повече няма да намалява производството си на петрол до 2030 г.