Начало Култура Шакира плаща 20 млн. евро на данъчните в Испания

Шакира плаща 20 млн. евро на данъчните в Испания

1682

Суперзвездата Шакира е изплатила на данъчните власти в Испания над 20 млн. евро, тъй като не е плащала данъци там, въпреки пребиваването си между 2011 и 2014 г.

Каталунският в. „Ел Периодико“ съобщи, че колумбийската певица, печелила множество награди, е платила парите „за уреждане на част от задълженията, поискани от данъчните власти на Испания“.

Фискалните органи подадоха официална жалба до прокурорите в Барселона, с която обвиняват певицата, че не плаща данъци, което довело до започване на разследване, каза пред АФП говорителят на прокуратурата Хосе Мигел Компани.

Официалната жалба обхваща периода от 2012 до 2014 г., тъй като срокът за преследване на предполагаеми данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл.

Въ връзка с отношенията си от 2011 г. насам с Жерар Пике от „Барселона“, с когото имат две синове, 41-годишната звезда се преместен официално в каталунския град през 2015 г.

Дотогава беше на Бахамите.

Но „това не съответства на реалността, след като децата учат в Барселона и партньорът й е тук“, каза Компани, добавяйки, че прокурорите ще решат през юни дали да продължат делото.

Междувременно представителите на Шакира заявиха, че до 2014 г. тя се е възползвала максимално от парите си на международни обиколки и не е живяла повече от шест месеца в Испания – предпоставка зда бъде в категорията на плащащ данъци официално пребиваващ в страната.

С комбинацията си от латински и арабски ритми и с влияние на рока Шакира е една от най-големите звезди от Латинска Америка и има световни хитове с песни като „Hips Do not Lie“ и „Whenever, Anywhere“.

Тя е продала над 60 милиона записа.

предишна статияКалифорния разреши колите без шофьор
следваща статияОткраднаха почти всичката криптовалута на Стив Возняк