най-дългите изкуствени нокти

Жител на американския град Тампа, щата Флорида, беше признат за човека с най-дългите изкуствени нокти в света. Рекордът е вписан в Книгата на Гинес, съобщава Tampa Bay Times.

Екстравагантният Одилон Озар е успял да изгради 121 см нокти. Всеки от тях е боядисан в сини и лилави цветове. Според Озар, той е усвоил изкуството за удължаване на нокти под ръководството на опитен наставник, чието име е Шаниква. Тя работила в местен салон за маникюр, който вече е затворен. За да се научи на умението да изгражда нокти, Озар е взел повече от 200 учебни часа.

„След като бях хоспитализиран със сериозна контузия, наречена отлепване на ноктите, лекарите ми казаха, че нокътят никога повече няма да расте на този пръст“, разказва Озар. Той твърди, че е успял да възстанови нокътя си с помощта на алтернативна медицина, рейки, акупунктура и кристали.

Това е вторият рекорд, който поставя Озар. През 2018 г. изработена от него шапка с височина 4,8 метра попадна в Книгата на рекордите на Гинес. Постижението беше признато след като той измина с нея повече от 10 метра. Тогава рекордьорът все още нямаше фалшиви нокти, отбелязва Tampa Bay Times.

В момента Ozar работи върху най-високите токчета в света и колекция от модни фалшиви вежди.

С рекорда за най-дългите истински нокти в света може да се похвали 82-годишният Шридхар Чилал от индийския град Пуне. През 2015 г. той попадна в Книгата на рекордите на Гинес с 1,97 метра дълъг нокът, който расте на палеца на лявата му ръка. През 2018 г. индиецът отряза ноктите си за първи път от 66 години насам.

предишна статияАПИ: Възможно е трафикът днес да е интензивен
следваща статияИ затворниците откриват тържествено учебната година