Евровизия

Организаторите на музикалния конкурс „Евровизия” представиха четири основни сценария за провеждането му през 2021 г. Прессъобщение по този въпрос беше публикувано днес на официалния сайт на организаторите.

Първият вариант предвижда състезанието да се проведе в традиционната си форма с присъствието на зрители в концертната зала „Ahoy” в Ротердам с участието на изпълнителите и делегации от различни държави. Участниците в конкурса ще могат да посетят многобройни мероприятия както в самия Ротердам, така и в околностите му. Осъществяването на този сценарий зависи до голяма степен от епидемиологичната обстановка в света и появата на възможна ваксина срещу коронавирус.

Според втория вариант, всички присъстващи любители на музиката, както и самите изпълнители, ще трябва да спазват социална дистанция от метър и половина помежду си. Освен това се предвижда да бъде съкратен броят на членовете на делегациите от всяка от страните – участнички. Мероприятията в Ротердам и околностите му ще се провеждат в съответствие с установените изисквания.

При третия сценарий спазването на социалната дистанция и ограниченията на броя на изпълнителите на сцената остава. При този случай, ако някой от участниците не може да пристигне в Ротердам заради въведените в условията на пандемия ограничения за пътуване в чужбина, той ще има възможност да участва от своята държава дистанционно. Успоредно с него, артистите, които могат да присъстват на конкурса, ще се включат от Ротердам наживо.

Най-силни са ограниченията при четвъртия сценарий. Според него, той ще се проведе без публика и най-вероятно без организирането на различни културни събития в Ротердам. Това може да се случи, ако в Нидерландия бъдат затегнати ограничителните мерки за противодействие срещу разпространението на коронавируса. Всички участници ще се изявяват от своите държави и ще бъдат включени в общо шоу от арена „Ahoy” в Ротердам.

В съобщението се подчертава, че окончателно решение за начина на провеждане на конкурса ще бъде взето в началото на следващата година.

предишна статияКак Йончева благодари на Нинова
следваща статияВятърът остава, температурите – до 29 градуса