Начало Свят Четиримата заподозрени за атентата в Москва са обвинени в тероризъм и остават...

Четиримата заподозрени за атентата в Москва са обвинени в тероризъм и остават в ареста

139
Атентат Русия
Единият от заподозрениете за нападението е ескортиран от полицаи в съд в Москва, 24 март. Снимка: АП/БТА

Съдът в московския район Басманни наложи арест до 22 май на четирима лица, обвинени в терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“ край руската столица, при който загинаха 137 души, а най-малко 182 бяха ранени, съобщи ТАСС.

Лицата трябва да останат задържани до 22 май, но периодът може да се удължи в зависимост от определената дата за съдебния процес. Обвинените са подложени на риск от доживотен затвор.

Обвинените за атентата в Москва Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов
Снимка: БТА

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов.

Мирзоев, Рачабализода и Файзов са граждани на Таджикистан. Не се посочва гражданството на Фаридуни.

Файзов беше представен пред съдилището на носилка и с видими наранявания, като е загубил едното си око и му е поставен катетър. Той се съпротивлявал при ареста, според сигурностните сили.

По-рано Мирзоев и Рачабализода се признаха за виновни.

Ислямска държава пое отговорност за атентата, но президентът на Русия Владимир Путин заяви, че изпълнителите са избягали към Украйна, която има подготвен „прозорец“ за тях.

Според руските власти жертвите от атентата в концертната зала са 137 загинали и 182 ранени. Сред загиналите е и една арменска гражданка, обяви арменското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Още международни новини – четете тук

предишна статияГлавните преговарящи на Косово и Сърбия ще се срещнат днес в Брюксел, за да намерят решение на въпроса със сръбския динар
следваща статияАлекс Николов бе избран за най-полезен при драматичен успех на Чивитанова над Монца в плейофите, Милано на Казийски също ще играе пети мач