Начало България Честит първи сняг!

Честит първи сняг!

2265
времето

София и по-високите полета на Западна България осъмнаха със снежна покривка. През нощта сняг валя и в Предбалкана и Лудогорието.

В София и околностите на места снежната покривка е над 5 см.

времето

Валежите от сняг не спряха цяла нощ и продължават тази сутрин. През днешния ден се очакват и снежни виелици. В следобедните часове в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните – между 3 и 8 градуса.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 0 градуса, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

В съседните страни – Македония, Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина също има съществена снежна покривка. На места има и мъгла и местните власти предупреждават шофьорите да карат внимателно.

времето

От НИМХ-БАН съобщиха, че за 5 области в страната е обявен жълт предупредителен код за силен вятър. Това са Видин, Монтана, Враца, Пазарджик и Благоевград. Там ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/сек.

предишна статияВелик момент! Григор Димитров триумфира в Лондон
следваща статияМиенето на чинии удължава живота?