Начало Водещи „Черната пантера“ продължава да е на върха на боксофиса в САЩ и...

„Черната пантера“ продължава да е на върха на боксофиса в САЩ и Канада

1651
Черната пантера

Филмът „Черната пантера“ (Black Panther) остава начело на финансовата кинокласация в Северна Америка за пета поредна седмица, удържайки на влизането на младата Лара Крофт и приключенската легенда „Томб райдър“. Новият прочит на историята удари директно второто място, според данните на специализираната компания „Ексибитър рилейшънс“.

„Черната пантера“ е филм за приключенията на първия чернокож супергерой във Вселената на Мървъл. Той става първият след „Аватар“ през 2009, който държи най-високото стъпало на доларовата класация в продължение на 5 седмици. Тази седмица с 27-те милиона долара, той прави 605,4 милиона.

Филмът, който разбива всички рекорди, е режисиран от Райън Куглър („Крийд“ и „Fruitvale Station“), самият той чернокож режисьор, и с участието на чернокожите актьори сред най-популярните в Холивуд Чадуик Бозман, носителката на „Оскар“ Лупита Ньонго, Анджела Басет, Форест Уитъкър и Даниел Калуя.

Носителката на Оскар Алисия Викандер този път е в ролята на иконата на екшъна Лара Крофт. Филмът „Tomb Raider: Първа мисия“ е на втора позиция. Бунтовната авантюристка е очаквана отдавна на екрана. Героинята се връща в изцяло ново приключение, в което младата Крофт се превръща в легендата Tomb Raider. Второто място в случая е осигурено от зрителите с 23,5 милиона долара приходи.

Любопитно е третото място, на което се качи директно един филм със сравнително нисък бюджет (7 милиона долара). Американската драма I Can Only Imagine се върти около въпросите на вярата и проследява приключенията на християнска рок група. Филмът вече прибра 17 милиона

предишна статияАПИ: На много места видимостта е намалена заради мъгла
следваща статияПутин се прицели в рекорд на Сталин