Начало Водещи Христо Иванов: Карадайъ влиза в ролята на Волен Сидеров – евтини конспиративни...

Христо Иванов: Карадайъ влиза в ролята на Волен Сидеров – евтини конспиративни теории и скандали

694
Карадайъ влиза в ролята на Волен Сидеров – евтини конспиративни теории и скандали. Това каза след Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Имам чувството, че г-н Карадайъ влиза в ролята на Волен Сидеров. Това се изразява в търсене на скандали, дори в момент на толкова сериозни кризи. Очевидно ДПС се чувства толкова изолирана и лишена от всякакво политическо послание и съдържание, че се занимава с евтини пропагандни и конспиративни теории. Това е тяхно право“ коментира той.

Христо Иванов каза, че партията ще участва сериозно в дискусията по предложения бюджет. Притеснителен е обаче факта, че бюджета е конструиран на очаквани средства от Плана за възстановяване.

„Политическата перспектива за неговото приемане е неясна, защото от една страна Европейската комисия очаква това да се случи от редовно правителство, а от друга поставя две изисквания по отношение на реформи в енергийния сектор и в правосъдието, конкретно по отношение на главния прокурор. Тези обстоятелства изискват не само парламент и мнозинство, което да излъчи правителство, а и конституционно мнозинство“, обясни съпредседателят на „Демократична България“.

Главният прокурор и статута му не могат да се реформират без конституционно мнозинство, отбеляза Христо Иванов. Той заключи, че ситуацията е слона и ще се търси финансова стабилност и предсказуемост за страната.

Съпредседателят на „Демократична България“ остави отворена вратата за сформиране на правителство, стига от ИТН да променят настоящата си позиция и започнат нови преговори.

предишна статияДимитров срещу Баутиста Агут днес от 18:00 часа
следваща статияAtlantic Council: Талибаните поеха контрола. Какво следва?