Хоакин Финикс в ролята на Жокера

Хоакин Финикс „започнал да полудява“ докато се подготвял за ролята си в „Жокера“, съобщава „Контакт мюзик“. 44-годишният актьор свалил близо 24 килограма за ролята си на най-известния враг на Батман в новия филм от вселената на DC Comics и признава, че рязкото сваляне на тегло му помогнало да влезе в образ.

„Оказа се, че загубата на тегло засяга психиката ти. Започваш да полудяваш“, твърди звездата. Въпреки че се справил със свалянето на килограми относително бързо, това, което отнело време на Хоакин, било да овладее отличителния смях на героя си. Звездата дори отишла на прослушване при режисьора Тод Филипс, за да се увери, че се е справил с възпроизвеждането на звука.

Жокерът е роля, която са играли Джак Никълсън, покойният Хийт Леджър, Джаред Лето – но Хоакин съвсем съзнателно не е гледал техните превъплъщения.

По време на филмовия фестивал във Венеция, където беше световната премиера на филма, той заяви: „Най-привлекателното за мен в този филм беше нашият собствен подход към ролята и сюжета като цяло. Не съм се вглеждал в минали превъплъщения на героя си. Просто изразих собственото си усещане на героя, което беше важно за мен и беше ключово за ролята“.

предишна статияЕва Лонгория: Ключът към успешния брак е уважението
следваща статияОтложиха състезание за мопсове заради жегата в Германия, собствениците заместиха кучетата