Харви Кайтел

Американският актьор ветеран Харви Кайтел е в центъра на нова биографична продукция за еврейския гангстерски бос Майер Лански, който беше близък приятел и съвременник на прочутия гангстер Бъгси Сийигъл, съобщиха дистрибуторите.

Филмът, озаглавен „Лански“, се фокусира върху последната част от живота на гангстерския бос, когато вече пенсионираният бос на Корпорацията за убийства е в 70-те си години и живееше анонимно във Флорида в Маями Бийч.

Когато Лански се среща с журналист, изигран от актьора „Аватар“ Сам Уортингтън, за да разкаже историята си, ФБР използва новинара като стръв, за да привлече краля на подземния свят, за когото подозират, че е скатал милиони.

Снимките по филма ще започнат през август.

Кайтел е известен с това, че играе сурови мъжаги, които поемат ролите в култови класики като Куентин Тарантино „Reservoir Dogs“ (1992) и „Pulp Fiction“ (1994). (1993).

Лентата е режисирана от Ейтън Рокауей, който е написал сценария по история на израелския режисьор Идо Флук и писателя/продуцент Шарон Машихи.

Въпреки че сценарият е частично измислен, историята на Флук е частично базирана на интервюта с Лански от бащата на режисьора, професора по история Робърт Рокауей.

„Той интервюира Лански за изследванията, които той провежда с десетилетия на часовете, които той преподава, и лекции, които той изнася по света“, пише режисьорът в имейл.

През 1993 г. баща му публикува книга, наречена „Но той е добър към майка си: животът и престъпленията на еврейските гангстери“.

Роден през 1902 г., Лански се премества в САЩ с родителите си на деветгодишна възраст и от средата на юношеството си вече командва банда със Сийгъл и продължава да играе ключова роля в контрабандата на алкохол, хазарт и наемни убийци.

Тъй като ФБР дишащо във врата му и поради страх от съдебно преследване за данъчни измами, той се опита да избяга в Израел през 1970 г., но след една година бе депортиран обратно в САЩ.

Той почина от рак на белия дроб през 1983 г. и е погребан в Маями след еврейска церемония.

предишна статияЗащо Тръмп покани Орбан?
следваща статияСлънцето ще ни радва само предиобед днес, после – облачност и превалявания