Световният шампион във „Формула 1“ Люис Хамилтън очаква равностойно състезание за „Гран При“ на Русия между „Мерцедес“ и „Ферари“, което ще бъдат решено с малки разлики. Хамилтън ще започне от втора стартова решетка между двата болида на „черните кончета“, както преди седмица.

Този път обаче двата тима са избрали различна стартова стратегия що се отнася до гумите. Италианците залагат на по-меките, които са по-бързи, но и по-бързо се износват. В германския отбор залагат на по-трайните медиум, което обаче може да им изиграе лоша шега на старта в Сочи.

„Смята, че тимът ни свърши чудесна работа с медиум гумите. Очевидно има съществена разлика в двата вида. Техните са по-бързи и ще ни бъде трудно в началото. Дори ние да бяхме на полпозишън във Ферари са доста бързи на правите участъци. Всичко е до стратегия и затова сме с различен вид гуми от техните. Надявам се, че ще може да използваме това и поддържаме натиска. През последните състезания бяхме близо и се надявам да им дадем голяма битка“, заяви лидерът в класирането Хамилтън.

предишна статияВ куклено шоу Путин е представен с татуировка на корема с надпис „гангстерски живот“
следваща статияСлънчев и топъл ден