Начало Спорт Франция направи пълен обрат над Белгия в спиращ дъха мач и е...

Франция направи пълен обрат над Белгия в спиращ дъха мач и е на финал

812
Купата на Германия

Франция победи Белгия с 3:2 в спиращ дъха втори полуфинал в Лигата на нациите. Яник Ферейра-Караско откри резултата в 37-ата минута за символичните домакини. Ромелу Лукаку удвои актива на „червените дяволи“ в 41-ата минута, съобщи порталът „Гонг БГ”. Карим Бензема намали пасива на „петлите“ в 62-ата. Седем по-късно Мбапе изравни резултата в Торино след дузпа. „Червените дяволи“ отново излязоха напред в резултата чрез нападателя на Челси, но попадението бе отменено заради засада. Веднага след това Франция нацели напречната греда след изпълнение на фаул от Пол Погба. Драмата бе пълна и в добавеното време Тео Ернандес с великолепен изстрел реализира, правейки пълен обрат.

Двубоят стартира в спокойно темпо, въпреки това „петлите“ показаха повече агресия в първите минути.

В 4-ата минута Уго Лорис направи великолепно спасяване с една ръка, след като Кевин де бройне стреля отблизо в долния ляв ъгъл. Символичните домакините се възползваха от грешка на Жул Кунде при центриране на Ромелу Лукаку. Натискът на французите продължи, а в осмата минута Мбапе пласира центриране за нахлуващия в наказателното поле Бенжамен Павар. Той отигра с крак, но Тибо Куртоа улови.

В 13-ата удар на Юри Тилеманс прехвърча над вратата на Юго Лорис, а в 15-ата сходно изпълнение на Де Бройне също свърши по този начин.

Мачът на „Алианц Стейдиъм“ продължи да бъде в ултрадинамично темпо, като французите опитваха по двата фланга да наранят съперника, докато белгийците атакуваха през средата на терена, но двете отбрани се справяха. В 23-ата минута Бензема комбинира с Мбапе, който стреля към вратата на белгийците, но Куртоа се намеси добре.

Белгийците разиграха постепенно нападението си в 37-ата минута чрез Де Бройне, Азар и Караско. Последният влезе в наказателното поле и шутира с десния крак по диагонала, а Лорис „застина“ на едно място и двамата бранители на Франция позволиха на белгиеца да шутира, за да влети топката във вратата му.

В 41-ата минута белгийците удвоиха своя актив след магическо движение от Ромелу Лукаку. Де Бройне даде пас за Лукаку, който прескочи топката и остави зад гърба си Люка Ернандес, а ударът на нападателя с десния крак се оказа неспасяем за Лорис – 2:0 за Белгия. Минута преди края на първата част Лукаку даде пас назад от границата на наказателното поле за Еден Азар, чийто удар бе отразен от Лорис.

Актуалният световен шампион започна по-настъпателно втората част, но два опита на Погба за гол не стигнаха на халфа да се разпише към 50-ата минута. Минута по-късно Лукаку засече центриране отдясно на Тимоти Кастан, но ударът на нападателя на Челси спря в ръцете на Лорис.

Малко преди да е изминал час игра Мбапе проби великолепно отдясно и намери Гризман, но някак нападателят на Атлетико не уцели вратата на Белгия. В 62-ата минута Мбапе направи поредните си финтове отляво в наказателното поле на Белгия и видя Бензема. Той овладя с гръб към вратата на съперника, но с изстрел с левия крак прати топката в мрежата на Куртоа – 1:2.

Натискът на Франция се засили, а в 67-ата Тилеманс изрита в крака Гризман в наказателното поле на Белгия. Реферът погледна ВАР и отсъди дузпа за „петлите“, а зад топката застана Мбапе, който с премерен изстрел изравни – 2:2.

В 73-ата дойде нова добра възможност за Белгия след отлична комбинация между Ромелу Лукаку, Еден Азар и Кевин де Бройне. Последният отправи мощен изстрел от границата на наказателното поле, който премина над напречната греда.

Три минути по-късно „петлите“ можеха да направят пълен обрат, след като Бенжамен Павар подаде към Килин Мбапе. Звездата на Франция отправи изстрел, но той бе блокирн. Последва още една възможност, след като Чуламение стреля в рамките на вратата, но Тибо Куртоа спаси решително.

Двата отбора продължиха да действат на високи обороти и четири минути преди края на двубоя Килиан Мбапе пропусна от отлична позиция.

В 87-ата минута „червените дяволи“ отново излязоха напред в резултата. Яник Караско центрира великолепно в наказателното поле успоредно на голлинията, след което Ромелу Лукаку реализира, но попадението бе отменено след преглед с ВАР заради засада на нападателя.

Последната минута на двубоя дойде с възможност за Франция, след като Пол Погба нацели напречната греда след фаул.

Но всичко си дойде на мястото и „петлите“ направиха пълен обрат. Бенжамен Павар центрира в наказателното поле, където Ян Вертонген изчисти, но топката попадна в Тео Ернандес, който си я нагласи на удобния ляв крак и с перфектен изстрел реализира в долния ляв ъгъл.

предишна статияБиляна Дудова спечели злато в Осло
следваща статияЗадържаха за шпионаж трима чужденци работили в завод „Арсенал“