Начало Спорт Флойд Мейуедър поиска руско гражданство

Флойд Мейуедър поиска руско гражданство

1081

Бившият световен шампион в пет различни категории Флойд Мейуедър-младши (50-0, 27 КО) продължава своето околосветско пътешествие. Американецът току-що завърши турнето си в Китай, а сега боксьорът пътува из Русия – където има и няколко бизнес начинания.

Мейуедър се появи в руската телевизия „Русия-24“ и изненадващо за всички изрази желанието си да получи руско гражданство – ход, който преди няколко години предприе бившият шампион в четири категории Рой Джоунс – младши. Джоунс направи и няколко битки в страната и навлезе в различни кръгове, а в момента често се появява в местната боксова академия и в училища за млади боксьори.

„Надавам се, че ще получа руско гражданство. Днес дори имах възможността да разгледам къща, която може да стане моят нов дом в Русия, но всички отнема време“, заяви Флойд Мейуедър.

40-годишният Мейуедър се оттегли от спорта през август, след като се завърна за първи път от две години, за да запише победа с технически нокаут в 10-ия рунд над суперзвездата на UFC Конър Макгрегър.

От този мач американският боксьор прибра над 200 милиона долара.

предишна статияКолко харчат най-бързите коли на планетата? При някои от тях разходът е съвсем поносим (СНИМКИ)
следваща статияЛавина уби 8 души в Иран