Начало Свят Фиш за превишена скорост за паркирана кола? Може!

Фиш за превишена скорост за паркирана кола? Може!

784

Възможно ли е да получавате фишове за превишена скорост, издадени на паркирания пред дома ви автомобил? Да, ако се казвате Доналд Шулц и живеете в Ню Орлиънс, а полицията е инсталирала камера за превишена скорост от другата страна на улицата.

Тази седмица Шулц се оплака за 11-я фиш за превишена скорост, който получава, издаден на паркирания пред къщата му Nissan Frontier, пише Automedia. Той редовно се оплаква в общината, но досега без резултат.

Проблемът е, че там има ограничение от 35 мили в час и когато мине кола с превишена скорост, тя активира камерата, която обаче от 2011 г. досега е снимала регистрационния номер на неподвижната кола на Шулц, а не нарушителя. И никой от полицията все още няма разумно обяснение на този неприятен феномен.

„Нещата станаха толкова сериозни, че в един момент от полицията ми дадоха директния номер на служителят, който отговаря за камерите, така че да мога да говоря направо с него, когато ми дойде поредният фиш за превишена скорост”, обясни Шулц пред Fox News.

Той призна, че за кратко е имал спокойствие – през 2016 се наложил ремонт на улицата и камерата била преместена. Но след като тя била върната на оригиналното си място, Шулц веднага получил два нови фиша за превишена скорост на паркираната му кола.

Тази седмица Шулц заяви, че смята да съди общината за това, че упорито не взима мерки по проблема му и даде простичък пример: „Сигурен съм, че ако пред къщата на кмета имаше камера и той получаваше фишове за паркираната му отпред кола, проблемът щеше да се реши много бързо.”

предишна статияБебе се роди четири години след смъртта на родителите си
следваща статияGoogle ще прави сериозни промени по дизайна на Gmail