Игра на тронове, сезон 8

Осми сезон на сериала „Игра на тронове“ ще бъде излъчен през април, 2019 г. Той ще е последен и ще се състои от 6 епизода, обявиха от HBO. От телевизията разпространиха и специален тийзър. Все още обаче липсва окончателна дата на премиерата на сезона и докато такава не бъде обявена, трябва да третираме горната информация като предпоследна. Очакванията на „Космополитън“ са за по-дълги епизоди – около 80 мин, но това не е сигурно. Все пак режисьорът Дейвид Нътър е потвърдил, че дължината на епизодите ще е повече от час.

Сценарият на последния сезон е написан, но засега екипът успява да го опази в тайна.

Сериалът „Игра на тронове“ се превърна в глобален феномен. Очаквано такава златна мина не се изоставя лесно и въпреки че краят му наближава, HBO вече подготвя няколко проекта, чието действие ще се развива в същия „свят“.

Телевизията вече е поръчала нов проект на сценаристката Джейн Голдман, известна с работата си по фентъзито „Звезден прах“ и „Домът на мис Перигрин за чудати деца“, съобщи „Варайъти“. Действието в сериала, по който работи Голдман, ще се развива хиляди години преди събитията от „Игра на тронове“ и ще разкаже за златната епоха на героите във Вестерос и нейния упадък, допълва изданието.

Междувременно вече е започнал кастингът за пилотния епизод на проекта на Голдман. Главните роли са поверени на Наоми Уотс и на Джош Уайтхаус.

Главният въпрос: Ще бъде ли сезон 8 наистина последен?

За съжалeние изглежда, че да. Програмният директор на НВО Майкъл Ломбардо вече разкри, че сагата ще продължи 8 сезона. Още през януари преди сезон 7 той каза:

„Дейвид и Дан смятат, че може да има още 2 сезона след шестия, така че това е, към което се насочваме.“

Що се отнася до актьорския състав, той остава в тайна и единственото, което може да се каже, е кой вече няма да участва, а именно тези, чийто герои вече са загинали, шегуват се от „Космополитън“.

предишна статияАПИ: Къде продължават ремонтите
следваща статияПроучване: „Изкуплението Шоушенк“ е най-добрият филм за последните 30 години