Начало Култура Филмовите трикове, за които може би не знаете (СНИМКИ)

Филмовите трикове, за които може би не знаете (СНИМКИ)

2913
Киното има много тайни и ние доста често сме говорили за тях, опитвайки се да ги разобличим за широката публика. Понякога могат да минат години пр

Киното има много тайни и ние доста често сме говорили за тях, опитвайки се да ги разобличим за широката публика. Понякога могат да минат години преди да открием дребен или голям детайл за любимите ни филми, за който дори не сме подозирали, пише Cinefish. А някои кино хитрини са така добре прикрити, че след време се питаме как така не сме разбрали за тези трикове още при първото гледане…

Колкото и да не се вярва на влюбените до уши тийнейджърки, които смятат, че Зак Ефрон е най-съвършеното човешко същество, което може с лекота да постига всичко – истината е, че в първата част от поредицата „ Училищен мюзикъл“ той не е истинския изпълнител на веселите песни, а само си отваря устата. Гласът всъщност е на Дрю Сийли. Оказва се, че дори на известния актьор не е обяснено защо неговият глас е заменен с този на друг певец. Зак трябвало да положи много усилия, за да убеди продуцентите да използват неговия певчески талант в следващите филми от поредицата…

„ Училищен мюзикъл“

Още един интересен факт за култов филм. Косата на Рейчъл Макадамс в „Гадни момичета“ всъщност не е изрусена, както би се връзвало с историята на зловредната ѝ героиня. Това чисто и просто е перука.

Гадни момичета

В реалността, когато Покахонтас и Джон Смит се срещат за първи път, Смит е на 28 години, а известната красавица е едва на 10. В биографията му, по която е създаден филма, впечатленията на Смит за младата индианка са, че тя е просто „дете на 10 години“. Той е написал мемоарите си през 1608 г. , но е роден в далечната 1580 г.

Покахонтас

Главата на Джулия Робъртс е поставена върху тялото на нейната дубльорка за нуждите на плаката на един от най-романтичните филми – „Хубава жена“. Причината за такава радикална намеса на фотошопа не е обявена публично, но всички ние можем много лесно да се досетим защо това се е случило. Въпросната дубльорка – Шели Мишел също така се притича на помощ на една от най-скъпо платените актриси в Холивуд и по време на заснемането на някои от еротичните сцени от филма.

Хубава жена

Във филма „Тяхната собствена лига“ – възрастната версия на Доти всъщност не е изиграна от Джина Дейвис. Вместо да се използват тежък грим или специални ефекти, за да може актрисата да изглежда като застаряваща дама, продуцентите просто наели актриса, която доста прилича на Дейвис, а носителката на Оскар просто дублирала репликите ѝ.

Тяхната собствена лига

Още един интересен факт, свързан с възрастта. Въпреки че играе млад тийнейджър, с почти бебешко лице във филма „Карате кид“, Ралф Мачо е всъщност на 22 години, когато се снима в този филм.

Карате кид

Дженифър Лопес е една от най-разпознаваемите певици в поп музиката. Тя има безброй спечелени награди в своята певческа кариера. Преди да стане певица обаче, латиноамериканката вече има обещаваща актьорска кариера. Лопес впечатли всички с ролята си във филма „Селена“ през 1997 г., когато се превъплъти в кожата на трагично загиналата звезда на латино музиката Селена Перез. Интересно е, че гласовите данни на Дженифър не са използвани за филма. На прослушването от нея било изискано да изпълни няколко песни, но в крайна сметка, във филма е използван гласът на Селена, вместо този на Лопес.

Дженифър Лопес Селена

Във филма „Завръщане в бъдещето 2“ Майкъл Джей Фокс играе няколко персонажа, включително и собствената си дъщеря Марлин Макфлай. Всъщност с малко повече грим той успява да се дегизира и като още няколко герои – Марти, стария Марти и младия Марти.

Завръщане в бъдещето 2

Като говорим за мултиплициране, за снимките на култовия филм „Бейб“ е било необходимо да бъдат намерени точно 48 малки прасенца, които да „изиграят“ главната роля. Нито едно от тях не е пострадало по време на снимките.

Бейб

Всички звуци, които огромните динозаври издават във филмовата класика „Джурасик парк“ в действителност са предварително записани крясъци от костенурки, които правят любов.

Джурасик парк

„Форест Гъмп“ всъщност не е основан на истинска история, въпреки че във филма са изобразени много реални събития. Това означава и че главният герой не е собственик на веригата за скариди  Bubba Gump Shrimp. Всъщност тя се появява след като филма излиза по екраните и става незабравима класика. От продуцентското студио искали да конвертират успеха на филма в друг вид бизнес, затова създали идеята за този тип ресторанти. Първият такъв се появява през 1996 г.

Форест Гъмп

предишна статияИзчислиха колко дни трае идеалният отпуск
следваща статияПиян американец потроши 36 автомобила (ВИДЕО)