Звездата Филип Здар от култовия френски дует Касиус, умря, след като падна от прозорец в Париж – два дни преди да бъде издаден последният му албум, съобщи неговият агент.

Смята се, че Здар, който е на 52 г. и е работил с множество рап и електронни звезди, включително Кание Уест, Фаръл, Кет Пауър и Майк Ди от Бести бойс, е паднал от прозореца на шестия етаж в северен Париж.

Неговият агент Себастиен Фаран заяви, че победителят в Грами случайно е паднал от висок етаж на сграда в Париж в сряда вечерта.

Полицията съобщи пред АФП, че разследва трагедията – рутинна стъпка след такава смърт.

Здар, чието истинско име беше Чербонеши, трябваше да свири в концертната зала „Олимпия“ в Париж в петък, което щеше да съвпадне з с издаването на новия албум на „Касиус“ „Dreems“.

Дуото стана основна част от френската електронна сцена с първия си албум „1999“, издаден през същата година, който смесва хип-хоп, хаус и фънк.

Здар е работил в студиото с галактика от международни звезди, включително Бисти бБойс, Дъ Рапчър и Франц Фердинанд, и е помогнал за създаването на известния френски електронен албум, „Wolfgang Amadeus Phoenix“, който донесе на него и групата Phoenix Грами за най-добър албум през 2010 г.

предишна статияПинк пусна клип със съпруга си
следваща статия„Отмъстители: Краят“ е големият победител на „MTV Movie TV awards 2019“