Начало България Филип Гунев само за ДЕБАТИ: Конспирациите с мигранти имат за цел да...

Филип Гунев само за ДЕБАТИ: Конспирациите с мигранти имат за цел да дискредитират европейската ориентация на България

34
Филип Гунев
Кадър: БНТ

Според бившият заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев, конспирациите около мигрантите и тяхното връщане в България са опит за подкопаване на европейската насоченост на страната.

Той сподели това мнение по време на интервю за ДЕБАТИ, където коментира събитията в София от предишната седмица, които доведоха до поредица от протести от страна на младежи, включително и на организатори на забранения Луковмарш.

„Няма да търпим безчинствата на нелегалните мигранти“: Кои са протестиралите в София младежи

Гунев отбеляза, че идеите за расизъм сред подобни групи вече съществуват от десетилетия и не се дължат на мигрантите, които транзитират през страната.

Вместо това, той посочи, че ако конфликтът беше между германци, раняване на български тийнейджъри, нямаше да има протести срещу мигрантите.

Според него методите на властите, като използването на въоръжени патрули в столицата, не внасят усещане за безопасност.

Той също така одобрява идеята на МВР да охранява жилищата с бежанци в страната, за да успокоят обществото, въпреки че това може да наложи допълнителни разходи за данъкоплатците.

Цялото интервю ще можете да прочетете утре.

предишна статияХърватският баскетболист Марио Хезоня отхвърлил две оферти от Реал Мадрид за подновяването на договора му
следваща статияЗа ден МВР установи 23-ма души, шофирали след употреба на алкохол, и 14 – под въздействие на наркотици