Ферари

Колекционер на коли използвал тестово каране, за да си тръгне с „Ферари“ на стойност 2 милиона евро. Заподозреният е имал интерес да закупи „Ферари“ 288 GTO от 1985 г., съобщава полиция в германския град Дюселдорф, Би Би Си.

Той се появил с такси при продавача и два часа по-късно е трябвало шофьорите да се сменят. Когато продавачът излиза от колата, предполагаемият купувач бързо натиска газта и изчезва. Колата по-късно е намерена в гараж.

От полицията казват, че „ретроавтомобилът” на 43 000 км струва повече 2 милиона евро.

От информацията за колата на сайта на продавача става ясно, че е принадлежала на бившия състезател от „Формула 1“ – Еди Ървайн, който се е състезавал за „Ферари“ между 1996 и 1999 г.

Подобни коли чест се продават за около 1.7 – 2.3 милиона евро или дори над 3 милиона долара в САЩ, но обикновено те се продават на аукциони.

За щастие на следователите тази отличителна кола в „росо корса” червено е привлякла доста внимание и е била намерена вчера вечерта от полицията, благодарение на свидетели.

Тя е била в гараж в квартал Гревенбройч, не далеч от центъра на Дюселдорф.

Заподозреният обаче остава в неизвестност. От полицията разпространиха снимка на мъжа, който е разглеждал Ферарито пред кражбата.

Според запознати истинските купувачи на толкова рядък колекционерски модел веднага биха разпознали откраднатия автомобил, тъй като всички коли от този модел са добре познати.

Само 272 коли от този модел са били създадени.

предишна статия„Дойче веле“: Смъртоносните български граници
следваща статияВремето без промяна – облачно и с превалявания