фейсбук

„Фейсбук“ прекратява дейността на три свои приложения включително и тийнейджърското „tbh“, което беше купено от компанията преди 8 месеца.

От публикация в блога на компанията става ясно, че ще бъдат затворени приложенията „tbh“, „Hello“ и „Moves“ заради „малко потребление”. „Фейсбук“ ще изтрие данните на потребителите на тези приложения в рамките на 90 дни, съобщи „Си Ен Ен“.

„Ние знаем, че все пак има хора, които все още използват тези приложения и ще бъдат разочаровани – пишат от компанията – Но ние имаме нужда да приоритизираме нашите усилия, за да не се разпръскваме твърде много“.

„Фейсбук“ купи „tbh“, което е акроним на „to be honest” (нека бъдем честни) за неоповестена сума предния октомври. Приложението дава шанс да се създават анонимни анкети и позитивни отзиви на приятели. То беше доста широко разпространено сред тийнейджърите и имаше повече от 5 милиона сваляния за няколко седмици.

След сделката основателите на „tbh“ Никита Биер, Ерик Хазард, Кайр Зарагоза и Николас Дукдодон се преместиха в централата на „Фейсбук“. И според изявление на компанията, те ще останат, за да работят по други продукти на компанията.

Купувайки приложения като „tbh“, „Фейсбук“ успя да изпробва различни концепции, за да види кои ще са успешни.

Междувременно компанията пусна „Hello“ на пазара през 2015 г. първо в САЩ, а след това в Бразилия и Нигерия. Приложението помага за управление на контактите в социалната мрежа и в телефонния указател. От компанията заявиха, че приложението ще бъде изтеглено от мрежата „до няколко седмици”.

През 2014 г. „Фейсбук“ купи приложението за фитнес „Move“, което следи дейности като вървене и тичане. То ще бъде спряно в края на юли.

предишна статияДимитър Бербатов подкара хеликоптер (СНИМКИ)
следваща статияПринудително пътуване за една от зодиите днес. Много романтика за друга