Начало Водещи Учени развенчаха митовете за смъртта на Хитлер

Учени развенчаха митовете за смъртта на Хитлер

4374

Адолф Хитлер определено е умрял през 1945 г. в Берлин от цианид и куршум, твърдят френски учени, на които беше дадена рядката възможност да имат достъп до части от зъбите на диктатора, които се пазят в Москва.

„Зъбите са автентични, за това няма съмвнение. Изследването ни доказа, че Хитлер е умрял през 1945 г.“, заяви пред АФП проф. Филип Шарлие. „Можем да сложим край на всички теории на конспирацията за хитлер. Той не е избягал в Аржентина с подводница, той не се е крил в база в Антарктида или на тъмната страна на Луната“, допълни ученият.

Изследването е било направено от Шарлие и още четирима учени. То беше публикувано в научно списание .

При анализите на зъбите на нацисткия вожд и многобройните протези беше открит зъбен камък и никакви следи от месо – диктаторът беше вегетарианец, каза Шарлие.

През март и юли 2017 г. руската тайна служба, ФСБ и руските държавни архиви упълномощиха екип от изследователи да изследват костите на диктатора за първи път от 1946 г. насам.

Френският екип имаше възможност да работи с фрагмент от черепа, за който се смята, че е бил на фюрера, на който е видна дупка от лявата страна, която най-вероятно се дължи на преминаването на куршум. На учените не било позволено да вземат проби от този фрагмент.

В настоящия момент морфологията на фрагмента е „напълно съпоставима“ с рентгеновите снимки на черепа на Хитлер, направени му една година преди неговата смърт, твърдят в заключенията от изследването си учените.

Ако това изследване потвърди общоприетото мнение, че Хитлер е починал на 30 април 1945 г. в своя бункер в Берлин с Ева Браун, то също така хвърля нова светлина върху точните причини за смъртта, каза Шарлие.

предишна статияСтефан Тафров: Със срещата ЕС-Западни Балкани Бовисов си направи успешен ПР
следваща статияКанадците са по-щастливи в провинцията