Начало Любопитно Учените установиха кои са най-добрите места за живот… на Луната и Марс

Учените установиха кои са най-добрите места за живот… на Луната и Марс

1176

Най-подходящите места за заселване на хора на Луната и Марс вече са известни.

Учени от университетите в Падуа и Болония обявиха, че са анализирали моделите на релефа на космическите тела и стигнали до извода, че лавовите тръби и пещерите на Луната и Марс са най-подходящи за човешкия живот на тези обекти.

Експертите вярват, че пещерите и тръбите най-добре могат да защитят човека от космическите лъчения и микрометеоритните потоци.

Лавовите тръби са канали, които възникват при неравномерно охлаждане на лавата. Повърхностните слоеве на лавата се охлаждат по-бързо и стават монолитни, образувайки твърда кора, в която течната лава постепенно излиза, образувайки тунел. Експертите твърдят, че дължината на такъв тунел може да достигне 65 километра.

А иначе, НАСА обяви, че изпраща станция към Слънцето, която да проучи потоците от частици, идващи от звездата, по-известни като слънчеви изригвания.

„Parker Solar Probe ще проникне директно в атмосферата на звездата, наречена корона. Осъществяването на измерванията в тази област е ключът към разбирането на природата на нашето Слънце“, се посочва в съобщение на НАСА.

предишна статияМанчестър Сити надви Шахтьор въпреки многото пропуснати положения (ВИДЕО)
следваща статияЖълт код за опасно време в Бургас, валежите продължават