Начало Любопитно Участничка не послуша Ники Кънчев и отпадна от „Стани богат“

Участничка не послуша Ники Кънчев и отпадна от „Стани богат“

114
Участничка не послуша Ники Кънчев и отпадна от „Стани богат“

Приказна изпълнение с горчиво завършек. Това евентуално може да бъде дефиницията за представянето на началната учителка от Нова Загора Дона Донева в последния епизод на „Стани богат“. Сякаш бе гордостна с постиженията си в предаването, но същевременно не успя да се добере до печелившата сума, само с 500 лева.

След като с лекота отговори на първите пет въпроса, тя не успя да запази същия темпо и при следващите.

„Кой голям немски учен работеше 9 години в Швейцарското бюро за патенти в Берн с годишна заплата от 3500 франка?“, дойде въпросът за 1000 лева, а тя без колебание назова Алберт Айнщайн, вкаран в състезанието срещу Макс Планк, Вилхелм Рьонтген и Пиер Кюри.

След това Ники Кънчев я попита „Коя е най-посещаваната туристическа забележителност в Италия?“, представяйки опциите Миланската катедрала, Кулата в Пиза, Езерото Комо и Колизеумът в Рим. Дамата отговори коректно, избирайки Колизеума, като заяви, че е посетила втората и четвъртата.

За да спечели 2000 лева трябваше да отговори на въпроса „Защо екипите на състезателите по фехтовка обикновено са бели?“ След като се възползва от жокера „50:50“, тя правилно каза, че са бели, за да бъдат видими петната, като останалите възможности бяха „Стар френски обичай“, „Заради телевизионните екрани“ и „Символ на добронамереност“.

При въпроса за 3000 лева Ники Кънчев й даде знак, че може да си осигури печалбата, показвайки, че може да спре играта и запази сумата като втора гаранция, но тя предпочете да продължи.

„Каква е филоксерата, която унищожи голяма част от европейските лозя през XIX век?“, го попита той, а отговорите бяха Почвена бактерия, Паразитно насекомо, Гъбична инфекция и Многогодишен плевел.

Участничката изключи бързо първия и последния отговор. С горчивина обаче разкри, че майка й е агроном, но не й помогна. Вместо това тя се обърна към сестра си Павлина в публиката за помощ. Жената съгласи се с нейните предположения и я плътно насочи към гъбичната инфекция. Дона реши да й се довери. Ники Кънчев, който предположително знаеше верния отговор, я предупреди, че остана още един жокер на разположение, но тя не го послуша, избра отговор „С“ и замина си само с 500 лева, тъй като правилното беше паразитно насекомо.

предишна статияЕгипет подписа с МВФ споразумение за увеличаване на отпуснатия заем от 3 на 8 милиарда долара
следваща статияОблачно и днес с валежи от дъжд и сняг. Застудява