Начало Свят Украйна започна мащабна кампания за доброволци в армията

Украйна започна мащабна кампания за доброволци в армията

19
Война в Украйна

Украинската армия стартира голяма кампания за набиране на доброволци след подписването на указ за мобилизация. Това става в очакване на необходимата военна и финансова помощ от Съединените щати.

Рекламната кампания на армията цели набирането на нови членове, включително IT-специалисти, инженери и готвачи. Обещано е добро заплащане от 500 до 3000 долара на месец и свободата за избор на армейска част.

Предвижда се до 500 000 души да бъдат мобилизирани, макар да не е разкрит точният брой на нужните доброволци. Президентът Зеленски признава необходимостта от свежи сили на фронта.

Новият закон променя правилата за мобилизация, включително обновяване на данните за възрастни мъже. Избягването на военна служба сега влече нови наказания. Над 10 000 души вече са подали документите си за мобилизация.

Сенатът трябва да гласува за военната помощ от 61 млрд. долара, което беше одобрено от Камарата на представителите. Официално се очакват първите доставки на оръжие и муниции скоро, според разговора между Байдън и Зеленски.

За още новини посетете тук

предишна статияПо данни на Евростат Добавената стойност за икономиката на ЕС от ИКТ сектора е била 5,5 на сто през 2021 г.
следваща статияОбщинска програма за закрила на детето за 2024 година ще обсъди Столичният общински съвет