Начало Любопитно Ужас в увеселителен парк: Лъвът Нестор уби Мая

Ужас в увеселителен парк: Лъвът Нестор уби Мая

1014
Увеселителният парк
Увеселителният парк „Белверд“, където лъвът Нестор е захапал смъртоносно лъвица
Снимка: Белга

В новия лъв увеселителният парк „Белверд“ в Ипр, в белгийската провинция Западна Фландрия, убил една от лъвиците, потвърдиха днес от парка. Лъвът, на име Нестор, беше преместен наскоро в заграждението с две лъвици и само те започнаха да се запознават, когато нещата се объркаха, съобщи белгийската новинарска агенция Белга.

Инцидентът се случи вчера между 14:00 и 15:00 часа местно време. „Те се скараха и той я захапа за гърлото. Сигналът за бедствие, който Нестор познава, че трябва да се върне в заграждението си, не помогна. Това е много тъжно и неочаквано. Все пак те са диви животни. Това се случва в природата“, заяви говорителят на парка Филип Ван Дорп пред VRT NWS. „Дълбоко съжаляваме за това, всички в парка „Белверд“ са силно засегнати. От гордостта стигнахме до тъга“, добави той.

Лъвът беше преместен от Антверпен в парка „Белверд“. Той пристигнал там с лъвиците Мая и Нума, две сестри от зоопарк в Чехия. Животните трябвало да се размножават с цел създаване на поколение. На лъвовете им беше дадено време постепенно да се запознаят. Първо това ставало на закрито, а после те се редували да бъдат пускани в заграждението навън. Според ветеринарния лекар всяка среща протичала успешно. Затова беше решено временно да ги пускат заедно навън.

Обаче нещата се объркали за лъвицата Мая. Вчера следобед тя излезе с Нестор. Насочено всичко беше наред, но внезапно атмосферата се промени и лъвът я захапа за врата. Пазачите се опитаха да се намесят, но без успех.

Сега предстои период на изчакване преди Нестор да се представи на другата лъвица Нума. Въпреки инцидента лъвът ще остане в заграждението с цел продължаване на опитите за размножаване, съобщи БТА.

предишна статияАНА-МПА: На форума „Източна Македония и Тракия“ гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис изтъкна ролята на Александруполис
следваща статияКои са кандидатите за нов патриарх и кога се очаква да бъде изборът му?