Начало България Уволниха голям шеф заради хеликоптера, пръснал банкноти с лика на Живков над...

Уволниха голям шеф заради хеликоптера, пръснал банкноти с лика на Живков над плаж

3251
Хеликотерът
Хеликоптерът Снимка: Фейсбук

Главният директор на „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГВА) Христо Щерионов ще бъде отстранен от поста си, съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков.

Уволнението следва случая отпреди три дни, когато хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж „Градина“ и разпръсна фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков От получени сигнали и видеоматериали се вижда как от летателната машина се показват хора, които и изхвърлят предмети по плажа. По информация на очевидци полетът е извършен около 5.20 часа на 1 юли.

Транспортният министър разпореди пълна проверка на хеликоптера и оператора му.

Съгласно изискванията летателното средство трябва да лети на минимум 1000 фута, или 300 метра над земята или сградите, което в този случай е видно, че не е спазено. Другото нарушение е изхвърлянето на предмети от борда.

Първоначалната проверка на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ показва, че пилотът се казва Веселин Стоянов, а за конкретния полет няма издадено разрешение. По-късно в същия ден пилотът е информирал за полет от Приморско до Балчик, но за ранния над „Градина“ не е дал никаква информация.

Взети са всички необходими мерки за безопасността на хората, участвали в каскадата с хеликоптер, прелетял над плаж „Градина“, обявиха в прессъобщение организаторите на събитието – Project events.

В позицията на организаторите на събитието се подчертава, че за целта на тяхната акция са наети професионални каскадьори, а падащите “предмети” като елемент от каскадата са съгласувани с концесионерите на плажа и собствениците на заведението. Те са биоразградими информационни брошури, изобразени под формата на декоративни банкноти, които не биха могли да навредят на здравето на плажуващите в този момент или да нарушат целостта и пригодността на плажната ивица, която бе почистена в рамките на деня.

предишна статияАсен Василев: Бюджет 2023 е изпълним, но не лесно. Трябва да се увеличи събираемостта на приходите
следваща статияПсихология на стратегическите игри