Начало България Убиецът на 24-годишния Митко от Цалапица: Ударих го заради обиди

Убиецът на 24-годишния Митко от Цалапица: Ударих го заради обиди

529
Бизюрев в съдебната зала Снимка: Plovdiv24
Бизюрев в съдебната зала
Снимка: Plovdiv24

Оскърбления и сблъсък са причината за жестокото убийство в село Цалапица, очертава се от показанията на Рангел Бизюрев – обвинен в престъплението, предоставени по време на днешния разпит в окръжния съд, съобщава „Марица“.

Защитникът на Бизюрев, адв. Димитър Колев, поиска от съда да освободи клиента си под домашен арест.

Продължителността на разясненията по обвинението е била около пет часа. Той систематично и логично описал фактите от деня на убийството, обяснявайки, че станалото се дължи на конфликт между него и Митко заради предходни обиди по адреса на Бизюрев.

Целта на Рангел е била да установи връзка с Митко и да разреши спора. Срещата е била осъществена, но е завършила с физическа атака от страна на Бизюрев.

Той твърди, че е ударил Митко четири пъти в различни части на тялото, отричайки удар в лицето. Още твърди, че не го е блъснал или бутнал“, посочва защитникът.

Окръжният съд реши да задържи обвиненият за убийството в Цалапица.

Според проведените процесуални действия и събраните доказателства, има основания да се признае, че Бизюрев е причастен към престъплението, счита съда. Съществува вероятност той да избяга при по-лека мярка от „задържане под стража“, основани на поведението му след събитието.

Изложеното от Бизюрев ясно показва, че той е напускал България няколко пъти, особено заминавайки за Германия, където е работил. Съдът подчертава, че това може да влияе на показанията на свидетелите по делото за убийството в Цалапица.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд до 28 март.

Не забравяйте, че Бизюрев беше доставен под конвой от Дания, където е бил задържан по европейска заповед за арест.

 

предишна статияКакво най-запомнящо си казаха дотук ПП-ДБ и ГЕРБ?
следваща статияШефът на "Мосад" ще се срещне в Катар с посредници за прекратяването на огъня в Газа и освобождаването на заложници