Начало Водещи Туркиня постави рекорд по ядене на шиш-кебап

Туркиня постави рекорд по ядене на шиш-кебап

2843
шиш-кебап

21-годишна туркиня постави нов рекорд като изяде 315 шиш-кебапа за 46 минути в ресторант в Анталия.

Черен Йълмаз, която е студентка и тежи 40 кг., спечели надпреварата по хапване на традиционния за турската скара деликатес организиран от местен ресторант, побеждавайки стотици съперници. За да „прокарва“ шиш-кебапа, който се прави от месо или кайма, набучена на шишчета, Черен хапнала хляб, една купа салата и изпила две чаши айрян.

Наградата, която получила младата и ящна туркиня , е 5000 турски лири., електро мотоциклет и правото безплатно да хапва в ресторанта шест месеца.

„Когато изядох 315-тия шиш-кебап, краката ми започнаха да треперят, и спрях. Сега съм добре“, каза победителката пред репортери. Според пресмятания тя е успяла да погълне около три килограма месо за няма и един час.

Йълмаз е „стара пушка“ в този вид надпревари. В края на юли успя да погълне 255 шиш-кебапа за 23 минути. Но реши да се включи и в надпреварата на 6 ноември, защото предишният ѝ рекорд беше счупен от бившия борец Осман Аксьол, който погълна 301 шиш-кебапа.

При предишната си победа младата туркиня спечели смартфон, 5500 лири и правото да се храни в ресторанта без пари пет месеца.

Явно „апетитът идва с хапването“, защото Йълмаз казала пред агенция Демирйорен, че скоро планира да постави нов рекорд.

предишна статияАПИ: Къде има ремонти по пътищата в страната
следваща статияСупергероите от филмите са по-опасни от злодеите