Начало Водещи Туристически пакет до Северна Корея включва работа в оризовите полета

Туристически пакет до Северна Корея включва работа в оризовите полета

1238

Неотдавна Северна Корея заплаши да превърне САЩ в „пепел и мрак“, а миналата седмица отново постави света на ръба с ново ракетно изпитание над Япония.

В същото време нов кръг от санкции заплашва страната с още по-страшен глад – буквално и икономически, от който населението й страда повече от две десетилетия, пише  Profit, позовавайки се на британския вестник Daily Telegraph.

На фона на всичко това, китайска туристическа агенция пусна пътешествие с цел земеделие до Северна Корея, което обещава да даде на западните туристи възможността да поизцапат ръцете си, заедно с фермерите в околностите на Пхенян.
Предлагана от базираната в Китай туристическа компания Young Pioneer Tours (YPT) и подкрепена от режима в Северна Корея, шестдневната програма струва 1195 евро и изисква от участниците да помагат на фермерите да пресаждат ориз, наред с други „странни задачи“.
„Създадохме тази програма конкретно, за да ви дадем ексклузивен поглед и преживявания, тъй като не само работим усилено, а също играем усилено, храним се и пием с местните фермери и техните семейства и приятели след края на работния ден“, съобщи туристическата компания на сайта си.

„Това в никакъв случай не означава да се изгърбвате от работа, така че всеки може да се включи!“, допълни тя.
YPT съобщава, че приходите от пътуванията ще се използват за закупуването на стоки и купони за бензин за фермерите, за да могат да използват тракторите и генераторите си в страна, където горивото е оскъдно.
Британското външно министерство обаче не препоръчва на гражданите си да пътуват до Северна Корея, ако не им се налага, докато САЩ официално забраниха на гражданите си да посещават страната.

YPT е туристическата компания, която изпрати американския студент Ото Уормбиър в Северна Корея през 2016 г. Той беше арестуван през януари същата година и осъден на 15 години каторжен труд заради предполагаем опит да открадне пропаганден постер от хотела си, докато бил в нетрезво състояние.
След като изчезна за повече от една година, Уормбиър се появи отново през юни, когато беше транспортиран в САЩ в състояние на кома.

Той почина на 19 юни. Съдебните лекари не можаха да определят причината за смъртта му.

предишна статияУчен: До 30 години ще спрем стареенето, по-късно – вечен живот
следваща статияЛудогорец обърна Ботев, Игор Пластун герой за разградчани (ВИДЕО)