Начало Новини Треньорът на Карлос Алкарас Хуан Карлос Фереро смята, че испанецът вече се...

Треньорът на Карлос Алкарас Хуан Карлос Фереро смята, че испанецът вече се чувства по-добре и е позитивно настроен

39
Треньорът на Карлос Алкарас Хуан Карлос Фереро смята, че испанецът вече се чувства по-добре и е позитивно настроен

Испанският тенисист Карлос Алкарас е имал няколко много нещастни седмици, които прекара извън корта, но според неговия треньор Хуан Карлос Фереро, той започва да „вижда светлина“.

Алкарас ще започне сезона на клей в Европа с участие на „Мастърса“ в испанската столица Мадрид, защото не успя да играе в предишните седмици.

Наскоро тенисистът бе в Монте Карло, където се надяваше да може да участва, но трябваше да се оттегли заради проблем с ръката. Дребни физически проблеми като този често спохождат Карлас Алкарас и влияят на настроението му в различни периоди.

Испанецът пропусна и турнира в Барселона заради същата травма, което бе болезнено за него, пише tennis-infinity.com, а той признава, че е плакал, защото е трябвало да се откаже от състезанието, което спечели в две поредни години.

Треньорът на Алкарас Хуан Карлос Фереро увери, че в момента тенисистът е позитивно настроен, направил е добри тренировки и се чувства добре в очакване на първия си мач на турнира в Мадрид.

„Да гледаме към психологическото състояние на един играч, не е позитивно, но мисля, че тази седмица Карлос започва малко да вижда светлина. Днес се чувстваше добре на тренировката. Мисля, че това ще бъде много позитивно за него предвид предстоящото през седмицата и опита ни да се подготвим възможно най-добре за турнира“, коментира Фереро.

Той се опитва да държи Карлос Алкарас напълно концентриран върху целта без да мисли за нищо друго, тъй като сезонът в тениса е много дълъг, а тенисистите трябва да намерят начин да балансират.

предишна статияЕвропейският парламент прие преработен закон за подобряване на качеството на въздуха
следваща статияИзкупните цени на агнешкото месо се запазват на миналогодишните нива, показват данни на Комплексната опитна станция в Смолян