Трансексуален се ожени в женски арест

Транссексуален субект, намиращ се в женски център за задържане в Москва, се ожени за жена, съобщи Ева Меркачова, заместник-ръководител на Комисията за обществен мониторинг (ПМС) в Москва.

„Московският център за задържане под стража № 6 беше домакин на сватбата на жена и намиращ се в ареста транссексуален. Според нашите данни това е първата такава сватба. Службата по вписванията не разбра напълно кой кой е, паспортът е мъжки, булката е жена. Вероятно са подозирали,че нещо не е редно, когато отидоха в центъра за задържане под стража за жени, а не и в мъжкия. Но според закона всичко е наред, според паспорта младоженецът е мъж. Сега той е в следствения арест „, каза Меркачова.

Тя добави, че следователят разрешава да донесе букет цветя на сватбената церемония, което е изключително рядко. Освен това младоженците си размениха пръстени, но тъй като бижутата, изработени от благородни метали, са забранени в центъра за задържане под стража, съпругата трябваше незабавно да вземе пръстена на новоизпечения си съпруг.

Според Меркачова жената, решила се на такъв смел акт, и на 48 години и това е четвъртото ѝ минаване през олтара.

предишна статияБСП утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони
следваща статияЗатвор за британец, изпратил на Елизабет II писмо