Начало Любопитно Трагичната история на най-грозната жена в света (СНИМКИ)

Трагичната история на най-грозната жена в света (СНИМКИ)

64
Трагичната история на най-грозната жена в света (СНИМКИ)

Има истории в историята на хората, които остават за векове с изключителната сила на човешката воля. Такава е историята на Мери Ан Беван – жена, чиито живот преживява много бурни събития, но завършва с истински триумф.

Родена през 1874 г. в Лондон, Мери Ан притежава красота и грация. Нейните млади години са посветени на грижите за другите. Състрадателна и отзивчива, тя работи като медицинска сестра и усмивката и радостта й са лек за всички пациенти около нея. През 1902 г. се омъжва за Томас Беван и заедно имат четири деца.

Проблемите за Мери Ан започват след няколко години от брака, когато се появяват първите симптоми на рядко заболяване за този период – акромегалия. Това причинява аномален растеж и деформации на лицето и крайниците й, съпътствани от силни болки в главата и влошаване на зрението.

Болестта се развива бързо, променяйки лицето й за по-малко от две години и затъмнявайки зрението й. Затова тя е принудена да напусне работата си като медицинска сестра и да издръжава 6-членното си семейство само с доходите на съпруга си. Въпреки всичko, Томас я подкрепя и е винаги до нея.

Скръбна вест я сполетява през 1914 г., когато съпругът й внезапно почива от инсулт, оставяйки я сама, без грошове и с четири малки деца. Стремежът да се грижи сама за децата й, които срещат финансови затруднения, я изправя пред големи предизвикателства. Външният й вид й пречи да намери работа и тя се бори за всяка кинта.

Един ден, безнадеждна, Мери Ан видя обявление за конкурс за „Най-грозната жена“. Предпочете бъдещето на децата й пред собствената си гордост, тя се регистрира и печели титлата и паричната награда, която й помага да осигури нужното на децата си за няколко седмици.

През 1920 г. е наета от известния шоумен Самюъл У. Гъмпърц да се присъедини към неговото шоу. Посетителите се чудят на уродливата жена, която носи 46-ти номер обувки и има необичайно лице и ръце. До смъртта си през 1933 г. Мери Ан Беван пътува с различни циркови трупи, включително и популярния цирк „Dreamland“, за да осигури прехраната и обучението на децата си.

Историята на Мери Ан Беван, макар и тъжна, е пример за обич, жертвеност и неизмерима любов към децата. Макар да бъде запомнена като „най-грозната жена на света“ в историята, тя ще остане една от най-любящите и духовно красиви майки в световната история.

предишна статияКамара "Пътища" ще работи за възстановяването на привлекателността на професията пътен строител и привличането на млади кадри, заяви Стефан Чайков
следваща статияПетър Тодоров: На десетия ден ми стана ясно, че Калин Стоянов изпълнява волята на ГЕРБ и ДПС