Начало Любопитно Топ 5 любими дестинации на българките за пътуване в Европа и къде...

Топ 5 любими дестинации на българките за пътуване в Европа и къде им е най-евтино

64
Топ 5 любими дестинации на българките за пътуване в Европа и къде им е най-евтино

Почти половината (47%) от жените, които пътуват и резервират почивки и кратки почивки в чужбина сами чрез онлайн платформи за пътувания, избират Италия. Обикновено отделят около 140 евро за почивка или кратка почивка от полет+хотел до средиземноморската държава.

Независимо дали става въпрос за женско пътуване или семейна почивка, Рим е фаворитна дестинация за българските жени. Испания и Франция са на второ и трето място в списъка с малка разлика.

Пътувайки с жените и с роднини или приятелки, или пък самостоятелно? По случай Международния ден на жената (8 март) от онлайн платформата за организиране на пътувания – eSky.bg – анализира кои са предпочитаните дестинации на българските жени, колко време прекарват на различните места, какъв бюджет отделят за пътуванията си и колко дни предварително ги планират.

Рим и Милано са най-посещаваните дестинации

в Италия от българските жени, но в Неапол те прекарват най-много време за по-малко пари.

Италия отново е на върха на класацията с 47% от жените пътуващи, които често предпочитат кратки почивки, като резервират кратки почивки от полет+хотел. Рим отново заема първото място, като средната продължителност на женските пътувания е около 3 дни.

Дамите, които пътуват до италианската столица, похарчат на средно 326 евро за кратка почивка от полет+хотел за един човек и планират възторгеното си изживяване повече от месец и половина предварително. Следващата обичайна италианска дестинация за жените е модната столица Милано. Там българките прекарват средно по два дни и похарчат забележително по-малко, отколкото за почивка до Рим – 148 евро за полет+хотел на човек и планират пътуването си само месец предварително.

Катания, Неапол и Бари също са интересни за българските пътешественички. Неапол е една от дестинациите, където жените прекарват най-много време – средно 4 дни и похарчат най-малко – средно 57 евро за кратка почивка от полет+хотел на човек. В Катания и Бари те прекарват между 2-3 дни и похарчат средно по 148 евро.

„Не сме изненадани от интереса на пътуващите жени към дестинации като Рим и Милано. Те винаги са били популярни не само сред жените. Но когато става въпрос за пътуване сред жените – не може да не се спомене модната столица Милано. Вълнуващият факт от анализа е, че кратката почивка в Неапол се оказва най-изгодна за жените и те прекарват най-дълъго време там. Неапол предлага много за своите посетители, но сме сигурни, че жените отделят време да посетят Амалфийското крайбрежие и очарователните градчета в близост и затова изживяването им в Неапол е най-продължителното.“ – споделя Маргарита Касабова, маркетинг координатор за eSky Group.

Испания – идеална дестинация за по-дълга почивка

За разлика от Италия, само 17% от българските жени избират Испания за своите пътувания. За планиране на пътуванията си в Испания, дамите отделят значително повече време – около два месеца предварително. Барселона е обичан град, където те прекарват средно 3 дни и похарчат около 177 евро за кратка почивка от полет+хотел. Най-много време жените прекарват в Аликанте и Валенсия – средно 5 дни и похарчат около 171 евро за полет+хотел. Тези две испански дестинации са идеални за по-дълга почивка на испанското крайбрежие, което се потвърждава и от анализа.

Кратка почивка в Ница се планира най-рано

Изненадващо, най-посещаваната дестинация във Франция (14%) от жените не е Париж, а Ница. На Лазурния бряг те прекарват средно 3 дни и похарчат значително повече в сравнение с италианските и испанските дестинации – около 403 евро на човек за полет+хотел. Българските жени планират пътуването си до Ница най-рано, като се изискват почти три месеца предварително. В Париж жените също прекарват около 3 дни, но похарчат с 60 евро по-малко за полет+хотел на човек в сравнение с Френската ривиера.

Виена и Лисабон представляват голям интерес за жените

Австрия (12%) и Португалия (10%) заемат петата и четвъртата позиция в класацията на фаворитни дестинации за българските жени. Фактът, че и двете държави имат по един представител – Виена и Лисабон, е интересен. Ако погледнем класацията според градове, а не държави, двете столици определено са предпочитани от жените. Средно те прекарват по 3 дни в град и похарчат около 200 евро за полет+хотел на човек във Виена и цели 460 евро на човек за Лисабон. Португалската столица се явява най-скъпата дестинация в класацията, а Виена – дестинацията, до която пътуването се планира най-спонтанно, само 22 дни предварително.

предишна статияВ навечерието на 8 март Туркините живеят с 5,5 години по-дълго от мъжете и учат 1,5 години по-малко
следваща статияДъждът постепенно спира. В планините все още ще вали сняг