Начало Любопитно Това е най-шантавата автомобилна колекция в света (СНИМКИ)

Това е най-шантавата автомобилна колекция в света (СНИМКИ)

1268

Арабският шейх Хамада бин Хамдан ал Нахайан е известен със своята страст към автомобилите, като притежава в гаража си над 200 различни машини. Част от тях обаче спокойно могат да претедират за най-безумните коли, които някой може да си представи, пише Automedia. И за да не бъдем голословни, ето ги и тях.

Mercedes S-класса Monster-Truck

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Най-голямата слабост на шейха са всъдеходите и колите на Mercedes. Този „монстър-трак” на базата на S-Class W116 е най-яркото доказателство за това. Техническа информация за автомобила липсва, но според слуховете под капака е поставен двигател Big Block, производството на General Motors. Неговият работен обем е 9,4 литра.

Mercedes S-Class във всички цветове на дъгата

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Ето я причината, по която Хамада бин Хамдан ал Нахайян е наричан „Шейха на дъгата”. В колекцията му има 7 лимузини S-Class от семейството W126, като 6 от тях са боядисани в цветове на дъгата (вместо син и виолетов е включен лилав). Има и още една S-Class, която съчетава всички цветове на дъгата.Обърнете внимание, че салонът на всяка от колите е в същия цвят.

Гигантски Dodge Power Wagon

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Колкото и да е странно, това увеличено копие на пикапа на Dodge може да се кара. Освен това той е превърнато и в жилище, като разполага с вана, кухня, 4 спални и дори балкон, който се спуска от кърмата. Цялото това нещо тежи 50 тона, но благодарение на наличните системи – климатик, печка за отопление и няколко резервоара с вода, с него може да се изкара доста време дори в пустинята.

Огромен Willys

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Ако Dodg-ът на шейха е увеличен 8 пъти в сравение с оригинала, той при Willys това се е случило само 4 пъти. Машината също е пригодена за пътуване, но не се разкрива с какъв двигател е оборудвана. Известно е само, че това е най-голямато копие на легендарния армейски джип, което може да се движи на собствен ход. Това е записано дори в Книгата на рекордите на Гинес.

Много странен Jeep Wrangler

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Това е един много широк Jeep Wrangler. Толкава широк, че се нуждае от две ленти, за да се придвижва. Някой може да реши, че става дума за „фотошоп”, но не е така – тази машина съществува и даже е била забелязвана и дори снимана по време на движение. Автомобилът е напълно безмислен, като целта му е само да докаже, че шейхът може да си позволи всичко, което пожелае. Между другото, той има и още един Wrangler, който е пълна противоположност на този – много тесен и само с една седалка вътре.

Това също е Jeep Wrangler

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Ако трябва да бъдем точни, при тази машина от Wrangler е заета каросерията, дакота шасито е заето от Ford F-550. Други елементи – преден капак, решетка и фарове, пък идват от камиона International LoneStar. Задвижването става благодарение на V8 двигател с мощност 400 к.с.

А това е братът от Dodge

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Предишният Wrangler си има и брат, по точно два. Но при този основните елементи идва от пикапа Dodge RAM. Което в никакъв случай не пречи и на тази машина да изглежда много впечатляващо. В случая тя е с метален покрив, докато другата от колекцията на шейха е с прибиращ се покрив.

Безумно Suzuki Mehran

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Това също не е фотошоп или фотомонтаж. Ако показаният по-горе Wrangler донякъде може да оправдае своето съществуване, то при суперширокото Suzuki Mehran това е трудно обяснимо. Факт е обаче, че в колекцията на арабския шейх има и такъв автомобил.

Nissan Patrol с 8 гуми

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Този модифициран всъдеход е получил името „Белия паяк”. Причините са очевидни – Nissan Patrol, е получил две допълнителни оси – по една отпред и отзад, които позволяват по-лесно преодоляване на дюните. С тази машина шейхът често се разхожда в пустинята.

„Черният паяк”

Най-шантавата автомобилна колекция в света

„Белия паяк” си ича и черен брат, който е с 6 гуми, но пък има друга впечатляваща особеност – допълнителна ос. Тя се вдига и така този Patrol става с 4 колела. Ако все пак са нужни три оси, допълнителната се задейства с помощта на бутон в купето.

Rolls-Royce Camargue за лов

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Предназначеният за лов със соколи Rolls-Royce Camargue е построен на базата на купето от 1977 г. С преработката са се заели експертите от фирмата Sbarro и затова колата се води в техните списъци като Sbarro Unikat. Преди 2 години шейхът се раздели с тази кола, като я обяви за продажба и получи за нея 4 млн. евро.

Всъдеходен Ford Mustang

Най-шантавата автомобилна колекция в света

Най-шантавата машина в колекцията на Хамада е сглобявана повече от 7 месеца, като е изпозвана каросерията на последното поколение на Mustang и шасито на Dodge RAM от 2015 г. Въпреки емблемата, под капака на машината не е поставен двигател на Ford, а на Chrysler – 6,4-литров HEMI.

Най-големият дом на колела

Най-шантавата автомобилна колекция в света

През 1993 г. Книгата на рекоди Гинес потвърди, че това е най-големият дом на коела в света. Трудно е обаче да се каже, каква машина ще моге да го тегли, ако се наложи. А в колекцията на шейх освен нея има и суперколи – Bugatti Chiron, Lamborghini Centenario и редица други. Това е просто за сведение…

предишна статияСКАНДАЛ В ХОЛИВУД:Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу били жертва на сексуален тормоз
следваща статияЕксперти: След 25 г. на хората ще им се забрани да карат автомобили