Начало Новини Тийнейджър с нож рани двама служители на израелските сили за сигурност край...

Тийнейджър с нож рани двама служители на израелските сили за сигурност край Йерусалим

59
Тийнейджър с нож рани двама служители на израелските сили за сигурност край Йерусалим

Двама служители на израелските сили за сигурност бяха ранени при нападение с нож, извършено от 15-годишно момче на контролно-пропускателен пункт на входа на Йерусалим, предаде Франс прес, като цитира израелската полиция.

Нападението е извършено около 08:15 ч. (06:15 ч. по Гринуич) на контролно-пропускателния пункт, където тийнейджърът пристигнал с велосипед, се казва в изявление на полицията. „Когато служителите на силите за сигурност на контролно-пропускателния пункт се опитаха да извършат контрол, терористът извади нож и започна да ги ръга“, добави полицията.

Войниците „отвърнаха на нападението и неутрализираха терориста“, допълва полицията, без да съобщава дали той е бил убит. Били са ранени двама служители на силите за сигурност.

Снощи 12-годишен палестинец стана жертва на изстрел от страна на израелската полиция по време на сблъсъци в Източен Йерусалим – район на града, окупиран и анексиран от Израел, отбелязва АФП. Рами Хамдан ал Халхули беше прострелян по време на „ожесточени сблъсъци“ в бежанския лагер Шуафат и е починал в болницата, според полицията, която добави, че момчето е нападнало силите за сигурност с фойерверки.

От началото на рамазана в понеделник в Стария град са разположени стотици полицейски служители поради опасения от засилване на напрежението на фона на войната в Газа между Израел и палестинското ислямистко движение „Хамас“. В петък хиляди полицейски служители ще бъдат разположени на Площада на джамиите за първата голяма молитва от началото на свещения за мюсюлманите месец.

предишна статияКога местим стрелките на часовника?
следваща статияПФК Левски получи 3 хиляди билета за гостуването във Велико Търново, цените са по 15 лв