Начало Водещи Тежък удар за руската армия! Украйна потопи голям военен кораб, пълен с...

Тежък удар за руската армия! Украйна потопи голям военен кораб, пълен с ирански дронове

249
Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Според Микола Олешчук, командващият въздушните сили на Украйна, в пристанището на руската военноморска база Феодосия, е поразен големият десантен кораб „Новочеркаск“, който бил пълен с ирански дронове камикадзе, използвани от Кремъл във войната срещу Киев. Така украинската армия потопи втория руски военен кораб, след като през април 2022 г. беше унищожен крайцерът „Москва“. 

Според изводите на западните военни експерти, загубата на кораба „Новочеркаск“ укрепва теорията, че Русия не е в състояние да опази бойните си кораби в Черно море.

„Флотът на Русия става все по-малък! Този път руският крайцер „Москва“ е последван от големия десантен кораб „Новочеркаск“. Благодаря на пилотите от Въздушните сили и на всички свързани с тази филигранна работа“, написа в „Телеграм“ генерал-лейтенант Микола Олешчук. Атаката е осъществена в 2:30 часа местно време. Олешчук не дава детайли за нея.

„Той подкани руснаците да напуснат Крим „преди да е станало късно.“, отбелязва АФП. Феодосия се намира приблизително на 250 км навътре от най-блиската точка на фронта.

Русия официално обяви, че десантният ѝ кораб „Новочеркаск“ е бил поразен от Украйна в Черно море днес, предаде Ройтерс. Освен това Москва съобщи за един убит човек и двама ранени при украинската атака срещу пристанищния град Феодосия на анексирания през 2014 г. Кримски полуостров.

Руското министерство на отбраната, цитирано от агенция Интерфакс, информира, че украинското нападение е било с крилати ракети, изстреляни от самолет.

Информацията за жертвите е на назначения от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов.

Киев обяви още, че през изминалата нощ са свалени 13 руски дрона от общо изстреляни 19, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на военновъздушните сили на Украйна.

Още международни новини – четете тук

предишна статия90-годишна се дипломира като магистър
следваща статияЗащо светът съчувства на палестинците, а не на жертвите на „Хамас“?