Начало Свят Танзанийски кмет обяви война на гейовете

Танзанийски кмет обяви война на гейовете

2288

Кметът на танзанийската икономическа столица Дар ес Салам предприе безпрецедентни акции срещу хомосексуалистите и заплаши всеки заподозрян, че е гей, да бъде арестуван.

„Имам информация за присъствието на много хомосексуалисти в нашата провинция“, каза пред репортери Пол Маконда, призовавайки гражданите да започнат да подават информация за хомосексуалисти, за да се предприемат действия срещу тях, което вероятно ще започне следващата седмица.

Според британските закони от колониалната епоха хомосексуализмът в Танзания е незаконен и сексуалните отношения между лица от един пол се наказват включително и с доживотен затвор.

„Тези хомосексуалисти се хвалят в социалните мрежи – каза Маконда, пламенен християнин и верен съюзник на президента Джон Магуфули – Дайте ми техните имена. Моят специален екип ще започне да се захваща с тях следващия понеделник.“

Маконда заяви, че очаква критики от външни лица за твърдата си позиция, но добави:

„Предпочитам да гневя онези държави, а не да гневя Бога“.

Маконда заяви, че хомосексуалното поведение „потъпква моралните ценности на танзанийците и нашите две религии – християнската и мюсюлманската“.

Антигей настроенията са разпространени в Танзания, принуждаващи повечето гейове, лесбийки и други сексуални малцинства да живеят в тайна.

След избирането на Магуфули през 2015 г. реториката срещу хомосексуализма се засили. Миналата година президентът каза, че всеки трябва да заклеймява хомосексуализма, „дори кравите“ и скоро след това неговото правителство заплаши да арестува или депортира защитниците на правата на гейовете.

предишна статия60% от гръбначните животни са унищожени в последните 44 години
следваща статияАвстралийски полицаи оказаха първа помощ на кенгуру