Начало Свят С един сигурен победител и нито един опозиционер: Русия се опасява, че...

С един сигурен победител и нито един опозиционер: Русия се опасява, че САЩ ще манипулират изборите им за президент

59
Русия, знаме

Руската служба за външно разузнаване на президента на Русия, Владимир Путин, обвини днес САЩ в опити да се намесят в президентските избори в Русия. Изяви се, че САЩ планироват кибератака срещу системата за онлайн гласуване. Путин предупреди, че всяко чуждестранно вмешателство ще бъде разгледано като акт на агресия.

Службата обяви, че разполага с информация за интенции на администрацията на Джо Байдън да се намесят в изборите. Планира се дейност на американски организации за намаляване на избирателната активност, както и кибератаки срещу системата за дистанционно гласуване.

Въпреки че службата не представи доказателства, изявлението съдържа сериозни обвинения. Не е известна реакция от страна на Вашингтон. Кремъл каза миналата седмица, че Русия няма намерение да се намеси в президентските избори в САЩ през ноември.

Путин направи саркастични забележки за изборите в САЩ и изрази предпочитание за Джо Байдън като следващ президент на страната. За повече новини посетете тук.

предишна статияОбластната администрация в Разград чества 25 години от създаването си със среща на областните управители, оглавявали институцията
следваща статияИма двама заподозрени за смъртта на Къро. Кои са те?