Начало Водещи Съд спира делото на порноактриса срещу Тръмп

Съд спира делото на порноактриса срещу Тръмп

1045
Сторми Даниел, Доналд Тръмп

Съд в американския щат Калифорния спря за 90 дни делото за твърденията на бившата порноактриса Стефани Клифърд , че през 2006 година е има връзка с президента Доналд Тръмп.

През март Клифърд подаде съдебен иск срещу Тръмп и адвоката му Майкъл Коен. Тя се опитва да бъде анулирано споразумението, което я задължава да пази в тайна връзката с Тръмп. Що се отнася до Коен, тя го обвинява, че разпространява очернящи я сведения.

Доналд Тръмп обаче отрича да е плащал 130 000 долара на бившия модел на „Плейбой“ Сторми Даниълс. Самата тя твърди, че с него имали връзка 10 години преди да стане президент.

Изявлението от 5 април на стопанина на Белия дом е първият му официален коментар относно предполагаемата афера с актрисата. Той бе категоричен, че не е знаел за преведените от неговия адвокат пари на сметката на звездата от филми за възрастни, за да се купи нейното мълчание.

На въпрос защо са давани пари, ако твърденията на Даниълс не са истина, Тръмп отговори: „Трябва да питате  Майкъл Коен. Майкъл е моят адвокат“. Президентът допълни и че не знае откъде са дошли парите, с които е платено на Сторми Даниълс.

Досега президентът на САЩ избягваше да коментира скандала с твърденията на бившата порнозвезда и модел, която твърди, че е имала 10-месечна връзка с него през 2006 година, когато тя е била на 26 години. Връзката е започнала година след като Тръмп се оженил за Мелания, а синът им Барън е роден в същата година, по време на аферата. Белият дом отрече всички обвинения, че на актрисата е платено, за да сключи споразумение за мълчание дни преди Тръмп да бъде избран за президент.

Сега Даниълс съди Коен, като иска да бъде освободена от клаузите на споразумението, което, според нея, не е подписано от Тръмп, а от адвоката му като негов представител. Коен твърди, че е дал парите от джоба си, но не казва защо го е сторил. Той иска да притисне порнозвездата делото да мине на арбитраж, а не да стига до съдебен процес.

Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифърд, заяви в шоуто на CBS „60 минути“, че по онова време не е била привлечена от Тръмп, който бил 60-годишен. Нейният адвокат Майкъл Авенати „туитна“, че с нетърпение очква да бъде подложено на проверка „симулираното незнание“ на президентоа относно плащането от 130 000 долара. Той подчерта, че „едно е да измамиш пресата, а друго е да направиш същото под клетва“.

предишна статияСредиземноморската диета стимулира полезните бактерии
следваща статияЗа кого са опасни социалните мрежи?