Начало България Съветът на децата ще проведе четвъртото си редовно заседание за 2017г.

Съветът на децата ще проведе четвъртото си редовно заседание за 2017г.

879

От  днес до 11 декември 2017г. в София ще се проведе четвъртото заседание на Съвета на децата. По време на срещата предстои да бъдат представени резултатите от прилагането на инструмента за оценка на детското участие в България и ще бъдат разглеждани теми, свързани с безопасността в Интернет, радикализацията и превецията на зависимостите сред младите хора.

Членовете на националния детски консултативен орган ще разкажат за проведената кампания „Дни на правата на детето“ (13 – 24 ноември), а определените от Съвета участници в ХVІІ-ия семинар на Фондация „Азия – Европа“, ІV-ия Всерусийски форум в Азербайджан, конференциите „Децата и медиите“ и „Насилието и детето на 21-век“ ще споделят своите впечатления и поети ангажименти.

Младите хора ще бъдат запознати с основните обсъждания по време на кръглата маса „Подходяща информация за децата мигранти”, която се проведе от 28 ноември до 03 декември тази година в Страсбург, както  и ІV-та световна конференция за изкореняване на детския труд, която се проведе между 14 и 16 ноември в Буенос Айрес. Членовете на Съвета ще имат възможност да дадат мнението си по дискутираните проблеми и планираните мерки.

предишна статияОгромна коледна елха грейна във Ватикана
следваща статия„Дойче веле“: Путин ще спечели. Но Кремъл има проблем.